АКЦИЈА „ЗАЈЕДНО ЗА ЧИСТИЈИ СТАРИ ГРАД” – УРЕДНИЈА И ЧИСТИЈА „БАЈЛОНИЈЕВА ПИЈАЦА“

Градска општина Стари град, у сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа и ЈКП „Зеленило Београд“, наставила је велику акцију додатног чишћења улица Старог града. Јутрошњем чишћењу и увођењу комуналног реда на староградској пијаци „Скадарлија“, популарној „Бајлонијевој пијаци“, која је почела јутрос тачно у 7 сати, учествовало је и ЈКП „Београдске пијаце“, као и бројни суграђани из овог дела општине Стари град.

 „Након пешачке зоне око Кнез Михаилове и Дунавског кеја, ово је трећа успешно спроведена велика јесења акција чишћења околине и простора око популарне и прометне  „Бајлонијеве“ пијаце. Заједничка иницијатива суграђана, наше општине и градских комуналних предузећа наишла је на добар пријем код Старограђана. Додатно, али и редовно, чишћење староградских улица и простора, као и увођење комуналног педа, део су шире иницијативе коју ћемо наставити током целе године са циљем да Стари град постане најчистија и најуреднија општина у Београду“, истакао је председник ГО Стари град Радослав Марјановић и нагласио да је то део заједничке визије која се остварује конкретним акцијама, као део дугорочног плана  унапређења инфраструктуре у коју ће се одлагати отпад.

Градска општина Стари град је урадила локацијске  планове за  постављање нових контејнера и ђубријера, као и планове за одржавање комуналног реда и чистоће староградских јавних површина – улица, паркова и тргова како би Стари град био место које остаје чисто упркос великом броју туриста и посетилаца.

Након и чишћења и увођења комуналног реда на централној пешачкој зони, Дунавском кеју и пијаци „Скадарлија“ („Бајлонијева пијаца“), нареднa акција чишћења je заказана за суботу, 2. новембра. Позивамо све суграђане, посебно власнике кућних љубимаца, да се придруже акцији и допринесу чистијем и комунално уреднијем Старом граду.