AKCIJA „ZAJEDNO ZA ČISTIJI STARI GRAD” – UREDNIJA I ČISTIJA „BAJLONIJEVA PIJACA“

Gradska opština Stari grad, u saradnji sa JKP „Gradska čistoća i JKP „Zelenilo Beograd“, nastavila je veliku akciju dodatnog čišćenja ulica Starog grada. Jutrošnjem čišćenju i uvođenju komunalnog reda na starogradskoj pijaci „Skadarlija“, popularnoj „Bajlonijevoj pijaci“, koja je počela jutros tačno u 7 sati, učestvovalo je i JKP „Beogradske pijace“, kao i brojni sugrađani iz ovog dela opštine Stari grad.

 „Nakon pešačke zone oko Knez Mihailove i Dunavskog keja, ovo je treća uspešno sprovedena velika jesenja akcija čišćenja okoline i prostora oko popularne i prometne  „Bajlonijeve“ pijace. Zajednička inicijativa sugrađana, naše opštine i gradskih komunalnih preduzeća naišla je na dobar prijem kod Starograđana. Dodatno, ali i redovno, čišćenje starogradskih ulica i prostora, kao i uvođenje komunalnog peda, deo su šire inicijative koju ćemo nastaviti tokom cele godine sa ciljem da Stari grad postane najčistija i najurednija opština u Beogradu“, istakao je predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović i naglasio da je to deo zajedničke vizije koja se ostvaruje konkretnim akcijama, kao deo dugoročnog plana  unapređenja infrastrukture u koju će se odlagati otpad.

Gradska opština Stari grad je uradila lokacijske  planove za  postavljanje novih kontejnera i đubrijera, kao i planove za održavanje komunalnog reda i čistoće starogradskih javnih površina – ulica, parkova i trgova kako bi Stari grad bio mesto koje ostaje čisto uprkos velikom broju turista i posetilaca.

Nakon i čišćenja i uvođenja komunalnog reda na centralnoj pešačkoj zoni, Dunavskom keju i pijaci „Skadarlija“ („Bajlonijeva pijaca“), naredna akcija čišćenja je zakazana za subotu, 2. novembra. Pozivamo sve sugrađane, posebno vlasnike kućnih ljubimaca, da se pridruže akciji i doprinesu čistijem i komunalno urednijem Starom gradu.