GRADSKA OPŠTINA STARI GRAD U PROJEKATU „ČISTA ENERGIJA I ENERGETSKA EFIKASNOST ZA GRAĐANE“

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović potpisao je danas ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike kojim su odobrena sredstva za sufinansiranje programa energetske efikasnosti  za sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji starogradske opštine..

„Projekat „Čista energija i energetska efikasnost za građane“ je osmišljen da poveća uštede energije putem dodele bespovratnih sredstava za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji jedinica lokalnih samouprava i gradskih opština“, istakla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, prilikom potpisivanja ugovora koji je upriličen u Skupštini grada Beograda.

„Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju programa energetske efikasnosti iznose 11 miliona i 250 hiljada dinara, od kojih će 50 odsto obezbediti ministarstvo. Prošle godine je više desetina starogradskih domaćinstava koristeći bespovratna sredstva unapredilo energetsku efikasnost u stambenom sektoru. Koliki je značaj ovog programa, posebno u vreme energetske krize ne treba puno govoriti“, rekao je po potpisivanju ugovora predsednik Radoslav Marjanović i podsetio da je opština Stari grad, takođe, 16. maja raspisala javni poziv za stambene zajednice u okviru programa „Stari grad misli na zgrade“, za dodelu bespovratnih sredstava, u iznosu do 500.000 dinara za uređenje i neophodne radove u stambenim zgradama.

Bespovratna sredstva, koja će biti dodeljena Starograđanima putem javnog konkursa koji će raspisati Gradska opština Stari grad, u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije,  obezbeđena su, nakon učešća naše opštine u javnom pozivu Ministarstva rudarstva i energetike.