POVODOM DANA OŠ „BRAĆA BARUH“ ORGANIZOVANA VEŽBA BEZBEDNE EVAKUACIJE UČENIKA, NASTAVNIKA I ŠKOLSKOG OSOBLJA

Povodom Dana OŠ „Braća Baruh“, Opštinska organizacija Crvenog krsta Stari grad, u saradnji sa opštinom Stari grad, u ponedeljak 13.maja organizovala je vežbu bezbedne evakuacije učenika, nastavnika i školskog osoblja osnovne škole.

Ovom edukativnom času, kako se pripremiti i reagovati u vanrednim situacijama, prisustvovali su Aleksandar Subotić, direktor OŠ „Braća Baruh“, Marija Markov pomoćnica predsednika opštine i Bojan Bojić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i projekte razvoja.

„Vežba je bila uspešna, svi su evakuisani u roku od 7 minuta. Pokazali smo kako treba da se reaguje u vanrednim situacijama. Bezbedno okruženje za boravak, učenje i odrastanje naše dece je svakako primarni zadatak svih nas. U dogovoru sa direktorima, ovu edukativnu, poučnu, ali i zabavnu vežbu za osnovce, prikazanu na praktičan način u skladu propisanim pravilima, sprovešćemo i u drugim starogradskim osnovnim školama“, kaže Nevena Živić, sekretar OO Crvenog krsta i koordinator opštinskog Volonterskog servisa Stari grad.

Aleksandar Subotić, direktor OŠ „Braća Baruh“ ocenjuje da je zadovoljan reakcijom kolektiva, posebno učenika.

„Koristim ovu priliku i da se zahvalim našoj opštini koja je sa značajnim sredstvima pomogla da učenici dobiju obnovljeno, veliko školsko dvorište, koje je sada potpuno bezbedno za sport, zabavu, igru i bezbrižno odrastanje naše dece. Takođe, na inicijativu opštine dobili smo i nedostajući Plan o proceni rizika i protivpožarnoj zaštiti, a ušteđenim sredstvima zamenili smo rasvetu i okrečili prostorije škole“, rekao je Aleksandar Subotić.

Saradnja opštine i organizacije Crvenog krsta Stari grad je intezivirana od 2020. godine. Odvija se na sistemski, partnerski i organizovani način, kroz rad Volonterskog servisa, sa preko 200 obučenih članova, i sprovođenje brojnih humanitarnih i drugih programa. Opštinska organizacija Crvenog krsta Stari grad,  u kojoj se dobra volja, humanost i solidarnost neguju više od sedam decenija, ističe se najboljim rezultatima u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi, pružanju prve pomoći, delovanju u vanrednim situacijama, motivaciji novih volontera, kao i u podršci socijalno ugroženim sugrađanima. Opština Stari grad pruža logističku i svaku drugu podršku kako bi se ostvario zajednički cilj –pružanje najkvalitetnije usluge i pomoći Starograđanima.