ПОЧЕО ФЕСТИВАЛ ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА СТАРОГРАДСКО ЛЕТО

Пројекцијом филма “Непожељни” редитеља Лаџа Лија и у присуству многобројних љубитеља француске кинематографије почео је шести Фестивал француског филма. Фестивал француског филма традиционално се одржава на Косанчићевом венцу и представља најважнији део програма Староградског летo.

Током четири дана фестивала публика ће имати прилику да ужива у најновијим остварењима француске кинематографије под ведрим небом у Београду и у биоскопима у Новом Саду и Нишу. Осим главног програма у току фестивала биће одржан и ОФФ програм – Циклус спорт на филму (у сусрет Олимпијским играма) који ће представити три спортска филма у МТС Дворани.
Свечаном отварању на Косанчићевом венцу присуствовали су Пјер Кошар, амбасадор Француске у Србији, Лаџ Ли, редитељ, Алекси Маненти, глумац, као и Драган Бјелогрлић овогодишњи кум фестивала.
Пјер Кошар, амбасадор Француске у Србији се на отварању фестивала рекао: “Велико ми је задовољство што имам част да отворим шесто издање овог дивног фестивала и хвала вам што сте дошли у овако великом броју. Нашим фестивалом обележавамо почетак лета и драго ми је што он постаје традиционална манифестација на културној сцени Србије”.
Пројекције филмова одвијају се на више локација у Београду, укључујући Косанчићев венац, Силосе Београд и звездарски парк Београд башта, као и у мтс Дворани. У Новом Саду филмови се приказују у сали Културног центра, док се у Нишу пројекције одржавају у биоскопу Сине Гранд Делта Планет.