PREDSEDNIK RADOSLAV MARJANOVIĆ I DIREKTORI STAROGRADSKIH OSNOVNIH ŠKOLA ODRŽALI RADNI SASTANAK U OPŠTINI STARI GRAD

U opštini Stari grad danas je održan radni sastanak predsednika opštine Radoslava Marjanovića sa direktorima sedam starogradskih osnovnih škola. Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika Aleksandar Todorović, zamenica načelnika Uprave Nataša Gavrilović, rukovodioci odeljenja za budžet i finansije Vesna Janković i društvene delatnosti i projekte rzvoja Bojan Bojić.

Predsednik opštine Radoslav Marjanović upoznao je direktore škola sa  podrškom i finsijskim sredstvima koje je opština Stari grad obezbedila starogradskim osnovnim školama u 2023. godini.

„Pripremamo programski budžet za narednu godinu i ovo je prava prilika da u okviru participativnog budžetiranja od vas dobijemo konkretne predloge za neophodne radove u vašim školama. Pošto budžet opštine nije veliki, izdvojili smo po 4 miliona dinara, uz dodatni PDV-e, za svaku starogradsku osnovnu školu. Ukoliko iznosi za radove budu veći potrudićemo se da dodatna sredstva obezbezbede gradski sekretarijat za obrazovanje i Ministarstvo prosvete. Zato očekujemo vaše konkretne predloge“, poručio je predsednik Marjanović na današnjem sastanku.

Predlog je prihvaćen sa odobravanjem direktora škola koji su se saglasili da tokom sledeće nedelje, na novom sastanku, dostave spisak prioritetnih radova u svojim školama.

„Kroz programsko i kvalitetno kreiranje opštinskog budžeta za 2023. godinu obezbedili smo ova sredstva za investiciono i tekuće održavanje zgrada i dvorišta naših osnovnih škola, ali i dodatnih 400 hiljada dinara za rad đačkih parlamenata“, dodao je predsednik Radoslav Marjanović.

Tokom sastanka direktor Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ Mladen Stevanović upoznao je prisutne, između ostalog, i sa aktuelnim problemom grejanja u zgradi najstarije srpske škole u istoimenoj ulici, koji je nastao zbog pucanja ekspanzione posude, a direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Uroš Momčilović sa neophodnošću revizije projekta renoviranja fasade najstarijeg dela zgrade  škole, prema uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.