POTPISANI UGOVORI IZMEĐU MINISTARSTVA TURIZMA I OMLADINE I LOKALNIH SAMOUPRAVA ZA REALIZACIJU 41 PROJEKTA

Zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad Aleksandar Todorović i zamenica načelnika Uprave Starog grada Nataša Gavrilović prisustvovali su u Palati Srbija potpisivanju ugovora između Ministarstva turizma i omladine i lokalnih samouprava za realizaciju 41 projekta u cilju unapređenja života mladih kroz sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou.

Ministarstvo turizma i omladine je za konkrs za podršku jedinicama lokalnih samouprava izdvojilo 62 miliona dinara. Gradska opština Stari grad je od Ministarstva dobila 1,3 miliona dinara za projekat pod nazivom „Podrška mladima na Gradskoj opštini Stari grad“.

Konkurs je usmeren na razvijanje mehanizama koji, između ostalog, pospešuju preduzetništvo, zaposlenost mladih, kao i na opremanje i renoviranje omladinskih klubova i kancelarija i izradu strateških dokumenata iz oblasti omladinske politike.

Memić je prilikom potpisivanja ugovora naglasio da Ministarstvo turizma i omladine podržava sve subjekte omladinske politike, ali da je neophodno i da jedinice lokalne samouprave povećaju ulaganja u aktivnosti za mlade i prostore za mlade.

Ministar je istakao da je deo konkursa ove godine opredeljen na opremanje omladinskih klubova i prostora za mlade, i da je poseban fokus bio na podršci novootvorenim kancelarijama za mlade i kancelarijama za mlade u manje razvijenim područijima.