GRADSKA OPŠTINA STARI GRAD NAGRADILA ANDREJA DROBNJAKOVIĆA APSOLUTNOG POBEDNIKA MEĐUNARODNE OLIMPIJADE U SINGAPURU

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović ugostio je, danas, učenika drugog razreda Matematičke gimnazije Andreja Drobnjakovića, koji je na međunarodnoj „Stemko” olimpijadi održanoj u Singapuru, osvojio čak pet zlatnih medalja iz – fizike, hemije, biologije, matematike i inženjerstva.

Marjanović je čestitao talentovanom učeniku za postignute izuzetne rezultate na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, i u ime Gradske opštine Stari grad uručio mu novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara.

„Opština Stari grad je veoma ponosna na svoje đake i profesore koji ostvaruju izvanredne rezultate u gotovo svim oblastima. Želimo ovom nagradom da nastavimo da podstičemo učenike da još više napreduju i ostavaruju još veče uspehe na koje je cela nacija ponosna. Andrejev uspeh je lep primer koji treba što više dece da sledi, a želimo da znate da će opština uvek biti podrška na tom putu“, istakao je Marjanović.

Andrej Drobnjaković se zahvalio predsedniku Marjanoviću na prijemu i iskazanoj podršci i ovom prilikom podelio je svoje planove za budućnost ističući da mu je želja da, nakon završetka Matematičke gimnazije, studira čuveni MIT – Masačusetski institut tehnologije, Harvard ili Prinston, ali i da se nakon studija vrati u Srbiju.

Sastanku su prisustvovali i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti GO Stari grad Bojan Bojić, Andrejev otac Mitar Drobnjaković, kao i direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić.

Gradska opština Stari grad je nedavno usvojila Odluku o vrsti, obimu i kriterijumima nagrađivanja učenika i studenata iz budžeta Gradske opštine Stari grad, kao i Odluku o vrsti, obimu i kriterijumima nagrađivanja nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola iz budžeta Gradske opštine Stari grad.

Ovom odlukom, opština će nagraditi 124 učenika koji su nosioci Diplome „Vuk Karadžić“, kao i 7 učenika nosilaca priznanja „Đak generacije“. Đaci generacije nagrađeni su iznosom od 50.000, a vukovci iznosom od 15.000 dinara.

Pomenute odluke gradske opštine Stari grad imaju za cilj da promovišu, podstaknu postignuća učenika u svim oblastima tokom njihovog školovanja, a posebno da nagrade dostignuća na međunarodnim, republičkim ogružnim i gradskim takmičenjima.

Za tekuću kalendarsaku godinu GO Stari grad izdvojila je 2.375.000 dinara na nagrađivanje vukovaca i đaka generacije.