GRADSKA OPŠTINA STARI GRAD POŽELELA DOBRODOŠLICU ĐACIMA PRVACIMA – ŠKOLSKI RANČEVI SA PRATEĆIM PRIBOROM OBRADOVALI NAJMLAĐE OSNOVCE SA STAROG GRADA I KOSOVA I METOHIJE

Povodom početka nove školske godine Gradska opština Stari grad je poklonila 565 ranaca dobrodošlice đacima – prvacima za srećan polazak u školu u svih sedam starogradskih osnovnih škola. Naša opština je pripremila i 46 istih poklona za prvake sa Kosova i Metohije.

Najmlađe osnovce je prvog dana školovanja u klupama dočekao ranac sa grbom Gradske opštine Stari grad, a u njemu pernica puna grafitnih olovaka, bojica i flomastera, sa lenjirima, temperama, vodenim bojicama, četkicama i futrolama za blok, plastelinom, šestarima, rezačima, gumicama, kao i  vaučer za posetu  „Muzeju iluzija”, dar ovog popularnog starogradskog muzeja iz Nušićeve ulice.

Dobrodošlicu i srećan polazak u školu prvacima su, nakon priredbi koje su za nove drugare pripremili stariji osnovci, poželeli predsednik Radoslav Marjanović, pomoćnici predsednika  i članovi Veća opštine Stari grad.

„U starogradske osnovne škole krenulo je  565 prvaka za koje je opština Stari grad tradicionalno pripremila prigodne poklone za srećan, veseliji i bezbrižniji polazak u školu. U poklon – rančevima dobrodošlice nalazi se potreban pribor koji će prvaci koristiti u prvim školskim danima. Takođe, obradovali smo i 46 prvačića sa Kosova i Metohije sa istim poklonom, za koje se nadamo da će, kao i naša deca na Starom gradu, imati bezbedne uslove za boravak i učenje u školama u našoj južnoj pokrajini“, istakao je predsednik Radoslav Marjanović povodom početka školovanja nove generacije najmlađih starogradskih osnovaca.

Prvacima OŠ „Dragan Kovačević“, koji su se 2. septembra, u prepodnevnim satima okupili zajedno sa roditeljima i nastavnicima u velikoj sali škole, dobrodošlicu i srećan polazak u prvi razred poželela je pomoćnica predsednika Nevena Dodić. U popodnevnim satima član Veća Nenad Vujović prisutvovao je svečanosti u OŠ „Mihailo Petrović Alas“, Miloš Marković u „Skadarliji“, Branislav Zec u „Vuku Karadžiću“, Nedeljko Neđa Jovanović u OŠ „Kralj Petar Prvi“, a Aleksandar Jojić u OŠ „Braća Baruh“. Malenim školarcima đacima – prvacima iz AP Kosovo i Metohija srećan polazak u školu je poželeo pomoćnik predsednika Svetislav Mađarević. U OŠ „Drinka Pavlović svečanost i dobrodošlica najmlađim školarcima održana je drugog dana nove školske godine.

Predsednik opštine Radoslav Marjanović je ovom prilikom istakao da je istakao da su unapređenje uslova i kvaliteta školovanja, stvaranje sigurnijeg i bezbednog okruženja, lepših i boljih uslova za učenje i druženje svih starogradskih đaka jedan od najvećih prioriteta u radu Gradske opštine Stari grad.

„Svi se sećamo prvog školskog dana jer je on veliki događaj u životu svakog deteta i roditelja. Naša opština želi da svima ovaj dan ostane u trajnom sećanju. Zato smo, kao i svake godine, pripremili prigodne poklone za sve starogradske prvake – rančeve sa neophodnim priborom za učenje. I to nije sve! Takođe,  za sve starogradske osnovce i mališane pripremili smo i brojne besplatne aktivnosti, kao što su škola sporta, kreativne i edukativne radionice. Uskoro kreću prijave u opštinskom Uslužnom centru i ovom prilikom pozivam sve zainteresovane roditelje da prijave svoju decu za programe kojima žele da se bave u slobodno vreme“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović povodom početka nove školske godine i tradicionalne dobrodošlice starogradskim đacima-prvacima.