ПОЧЕЛА АКЦИЈА “ЗАЈЕДНО ЗА ЧИСТИЈИ СТАРИ ГРАД!”

Градска општина Стари град у сарадњи са ЈКП Градска чистоћа и ЈКП Зеленило отпочела је данас прву у низу великих акција додатног чишћења улица Старог града. Акција је отпочела данас у 7.00 часова у Кнез Михајловој улици, а трајаће до петка, 18. октобра.  Чисти се потез од Палате Албанија до Рајићеве и од Васине Улице до Топличиног венца.

„Ово је заједничка иницијатива грађана, општине, али, наравно, и градских комуналних предузећа. Данас крећемо, а прва акција ће бити у пешачкој зони у Кнез Михаиловој. И од данас до петка ће се организовати темељно чишћење пешачке зоне. Жеља нам је да кроз овакве ванредне акције додатно допринесемо да улице Старог града буду чисте и уредне“- изјавио је поводом акције председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић и истакао да је акција започета управо од пешачке зоне с обзиром на то да кроз ову централну градску улицу пролази највећи број туриста и грађана као и  да је наредне недеље у плану чишћење Дунавског кеја.

Овој акцији осим грађана, прикључиће се угоститељи и трговци будући да ће  представници општине Стари град заједно са власницима угоститељских објеката и трговинских радњи размотрити најефикасније могућности за унапређење чистоће и реда у централној градској општини.

Као део ове иницијативе, општина ће обавестити грађане о плановима за постављање додатних контејнера и нових ђубријера на кључним местима, како би Стари град био место које остаје чисто упркос великом броју туриста и посетилаца.