POČELA AKCIJA “ZAJEDNO ZA ČISTIJI STARI GRAD!”

Gradska opština Stari grad u saradnji sa JKP Gradska čistoća i JKP Zelenilo otpočela je danas prvu u nizu velikih akcija dodatnog čišćenja ulica Starog grada. Akcija je otpočela danas u 7.00 časova u Knez Mihajlovoj ulici, a trajaće do petka, 18. oktobra.  Čisti se potez od Palate Albanija do Rajićeve i od Vasine Ulice do Topličinog venca.

„Ovo je zajednička inicijativa građana, opštine, ali, naravno, i gradskih komunalnih preduzeća. Danas krećemo, a prva akcija će biti u pešačkoj zoni u Knez Mihailovoj. I od danas do petka će se organizovati temeljno čišćenje pešačke zone. Želja nam je da kroz ovakve vanredne akcije dodatno doprinesemo da ulice Starog grada budu čiste i uredne“- izjavio je povodom akcije predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i istakao da je akcija započeta upravo od pešačke zone s obzirom na to da kroz ovu centralnu gradsku ulicu prolazi najveći broj turista i građana kao i  da je naredne nedelje u planu čišćenje Dunavskog keja.

Ovoj akciji osim građana, priključiće se ugostitelji i trgovci budući da će  predstavnici opštine Stari grad zajedno sa vlasnicima ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji razmotriti najefikasnije mogućnosti za unapređenje čistoće i reda u centralnoj gradskoj opštini.

Kao deo ove inicijative, opština će obavestiti građane o planovima za postavljanje dodatnih kontejnera i novih đubrijera na ključnim mestima, kako bi Stari grad bio mesto koje ostaje čisto uprkos velikom broju turista i posetilaca.